Tuesday, December 6, 2011

TONTON WAYANG 3D LE PULAK.....


Assalamualaikum semuanya,


Bertemu kembali slps lama tidak berblog krn broadband nih yg sgt lambat macam siput.Muahaha...Hari Ahad lepas saya dan keluarga telah menonton filem Puss in boots.


Sebenarnya tak plan langsung cuti sekolah ni nak nengok cerita ni.Tapi di sebabkan anak saya Izzati asyik la bercerita yg kawannya tengok wayang kena pakai cermin mata(cermin mata 3D tu) lepas tu kalau tak pakai tulisan kat wayang tu buruk katanya.Maka saya pun mula meng`google'  filem 3D apa yg tgh tayang  kat sitiawan skrg nih.Tengok2 cite Puss in Boots dgn Happy feet 2.


Sbb terbaca kat KOSMO cite happy feet 2 tak laku masa tayang kat luar negara so saya dgn konfiden nya pegi la beli tiket  Puss in boots(cewahhh macam tau je cite ni best padahal tak tgk lagi).
Harga tiket tak payah cerita la , cukup la tgk wayang 3D sekali setahun je.Tak pun 2 kali setahun.Tak pun ni la pertama dan terakhir.Ha...ha..ha...


Saya bawa anak2 ni pun sbb nak bagi depa rasa pengalaman menonton gambar 3D.Tak la jakun sgt nnti kalau cikgu @ kawan2 dok bercerita pasal 3D anak saya peghak semacam je kan.Nak beli TV 3D manala mampu.
pawagam kat Sitiawan dulu-dulu
Dulu pawagam kat Sitiawan ni mcm gambar di atas ni.Nak masuk pun takut.
Skrang dah cantik dah




kaunter air dan popcorn


Izzati dan bestfrennya Aida(kat name tag tulis Yusreena kan..sbb namanya Aida Yusreena)
Haa...ni la kwn izzati yg mula2 bercerita pasal tayangan 3D ni,namanya Aida(besfren se`taska',se`van',sekelas,se`sekolah agama').

Kami pergi berempat termasuk en.suami.

ni dalam panggung ye sbb tu gelap(ambil gambar tapi lupa guna mode mlm ..mengong tul saya ni)

tercapai hajat kakak nadia nak tgk filam 3D

kalau tak pakai spek tu gmbonye brtindih

baru terang sikit gmbar ni dlm panggung yg gelap tu

Sebenarnya ini pertama kali kami sekeluarga menonton wayang 3D ni.Mula-mula diberi cermin mata 3D di pintu masuk panggung tu agak teruja jugak la.(wpun cermin mata tu cermin mata plastik je pun).Bila movie ditayangkan,saya mula pening kepala terutama babak kejar-mengejar sbb rasa mcm saya pun dikejar sama.Kadang2 rasa mcm nak muntah bila adegan pusing-memusing.Anak2 saya pulak relax je,kdg2 terjerit sbb rasa macam binatang2 tu nak langgar depa.Rupanya en.suami pun spt saya jugak rasa pening .Faktor umur barangkali.hi..hi..
Cerita ni biasa saja jln ceritanya bagi saya tapi keistimewaannya ia ditayang dlm bentuk 3D.Tak apalah akhirnya dpt memenuhi keinginan anak2.Ibu ayahnya pun tumpang sekaki.hu..hu..Bukannya selalu,iya tak.Jumpa lagi!!

Humpty yg mngkhianati Puss the boots


2 comments:

  1. kaklong tgk la ceita lain...=)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum...wah terujanya nak tengok wayang 3D yer...:)

    ReplyDelete

Sudi-sudilah mengomen kat sini ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...