Wednesday, November 24, 2010

DULU-DULUKAN....

Dulu-dulu masa kecik-kecik aku ni minat betul cite-cite jepun ni...giler fanatik aku smpai bleh hafal lagu,dialog,pergerakan pelakon-pelakon tu.. bila ptg je aku dah standby dpn tv..nak tgk darama jepun kegemaran aku.sampai tak leh buat keje lain dah...org lain pun sama gak bukan aku sorang je...korang pun sama kan...so jom kita bernostalgia pasai drama2 jepun dulu-dulu..taim tu drama korea takade lagi..doraemon pun lum tayang lagi.
Drama yg mula-mula skali mnangkap hati aku untuk melekap  dpn tv taim tu...tadaaaa......
Oshin
Punya la panjang cite oshin ni dari dia budak smpai la tua tp kerana aku ni dah terikut cite ni dari awal...mmg takleh miss la.
Moero Attack Servisss berputarrr!!!

Ni plak cite Moero attack...paling tak bleh lupa SERVIS BERPUTARRRRR!!!!!!!! TMPARAN BERPUSINGG!!!(korang bayangkan kalau aku wat  servis ni kat anak murid aku....huissy mau masuk surat kabo esok)taim tu aku manjang je berangan jadi pelakon tu...bola tampar pun popular gak la tibe-tibe kan semua berangan nak buat sammer solt(abaikan ksalahan ejaan) servis berputarrr...masa tu aku sgt kagum la dgn bola tu bputar-putar,player dia plak boleh pusing2 badan masa servis tu...fuhhh...kagum betul..kalau tayang lagi cite tu skang melekap lagi la aku mcm dulu2.

Nexxxtttt drama is (cewahhhh skiping london tetiba)
suria perkasa  hitam
Suria perkasa hitam....cite ni budak laki suka tgk..aku pun minat gak sbb hero dia tu hensem ooo....
Gaban dan motor merahnya..
Lepas abis je cite suria perkasa hitam nih...terus ada cite yg plng di tunggu-tunggu jeng...jeng..jeng...wakatau...wakatau....superhero kegemaran aku 'Gaban'..."Gaban Z potong dua"ni dialog si gaban ni masa nak bertukar!!!ada pjg lagi dialog dia tak ingat dah...walaupun pelakon watak gaban ni tak la sehensem abg suria perkasa hitam tp tak tau la aku minat tahap gaban(mesti gaban ni bangga nama dia diguna pakai kat msia skang ni) cite ni..
 Banyak jugak la cite jepun yg best masa kecik2 dulu antaranya Chiaki,Rin hanekoma,Miss Comet ni antara yg aku minat beno.tapi skrg ni cite jepun mcm dah tenggelam dek drama2 dari korea yg best2 dan hero heroin yg kiut miut.Seperti biasa aku pun terjadi la kipas susah mati atau bahse omputihnya die hard fan drama2 korea ni.lagi2 kat astro ada ch 391 khusus utk drama2 korea.Sampai En.Suami pun terjebak gak tengok bila aku dok ngadap channel tu ..he..he..he...
Ni drama bersiri korea yg tgh aku tgk skrg..tiap malam isnin selasa pukul 9.03minit mlm aku pun feeling2 ada kat korea...boleh...
Sungkyungkwan Scandal kiut2 kan pelakonnya...

Tapi minat sekadar minat je...dah tua-tua ni..ehh...muda lagi okk...takde la sampai nak tampal poster kat dinding,kerat2 gambo,naya nak kena sumpah dgn en.suami...sekadar hiburan je.kdg2 drama2 jepun Korea ni byk jugak tunjuk tmpt2 menarik negara tu.ye la nak pegi jepun /korea potong jari la baik aku gi mekah.tgk dlm tv pun jadi la.See ya...

2 comments:

  1. kakak!!
    suara perkasa itam tu sy suke sgt..
    n selalu kene buli ngn adik lelaki sy sbb die nk jdi hero..
    sy lak jadik raksasa..heheh:)

    1st time kat sini kakak

    ReplyDelete
  2. ok..tq singgah..singgah le lagi...he..he...

    ReplyDelete

Sudi-sudilah mengomen kat sini ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...