Wednesday, May 4, 2011

MURTABAK MAGGI


Assalamualaikum,bertemu kita kembali..
Oklah hari ni nak kongsi dgn anda semua resepi murtabak maggi.Sebenarnya dah lama tgk resepi ni kat mcm2 blog tapi tak pernah teringin pun nak cuba sbb rasa mcm pelik je.Tapi pada suatu pagi yg tak berapa nak pagi la...taim nak  buat breakfast untuk my famili(biasala kan...isteri mithali katakan...)rasa mcm nak try buat murtabak maggi ni.Tgk2 lam peti ais ...okkes...semua bhn ada...so xtvt pun bermula spt yg dirancang.
Sila tgk gmbar ye .....
daun bwg,daun sup,bawang,perncah megi,telur 2 biji disatukan dlm mangkukdan pukul sdikit
Bahan2 kat atas ni ikut suka je...sukatannya.Telur letak 2 biji barula mcm murtabak kat pasar malam tu.
rebus megi(jgn trlalu kmbang sgt ye) dan toskan
campurkan megi dgn telur yg tlh dipukul tadi
gorengkan dlm kuali leper utk mndptkan bentuk yg cntik ala-ala murtabak paso mlm
dah siap....nak lagi sedap boleh lah tambah daging @ ayam
Haaa...dah siap dah.Ala...anda semua mesti pernah cuba kan...kalau tak pernah ....cubalah weii!!!bukan beracun pun.hu..hu...budak2 mmg suka la...sbb ada telur dgn megi.
Oklah tu je resepi simple dari saya yg tak berapa pandai sgt masak ni.Selamat mencuba!!!
Jumpa lagi....!!!

2 comments:

  1. salam perkenalan...selalu jugak tgok murtabak maggi ni..tak pernah lagi cuba.... :)

    ReplyDelete

Sudi-sudilah mengomen kat sini ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...