Friday, January 27, 2012

Assalamualaikum,
Lama tak update blog rasa gian pulak nak update entri baru.Sempena tahun baru cina yg lepas saya telah ke Penang.Tak plan pun nak ke sana .Tapi kebetulan pergi kenduri rumah mak saudara en.suami di Bagan Serai terus ke Penang.Kebetulan lagi, pegi kenduri kawin anak saudara member saya di Butterworth(tak smpai Butterworth pun) lebih kurang mnghala ke Bukit Mertajam.Langsung kami terus ke Penang.Mula2 kami naik Jambatan Pulau Pinang.Sangat jakun sbb dah lama tak lalu jambatan ni.

nmpak mcm jem , tapi tak jem pun

sampai kat sini ,ajak en.suami berhenti tapi...

tak jadi bila nmpak papan kuning nih...


Lama tak gi Penang,mmg sgt mengujakan....(byk kngn disini hmmm....)

dah keluar jambatan,apalagi ...

ke Padang Kota la....


Relaks smbil mkn kacang kuda rebus...mmg terbaik la kacang ni,dah la beso2 lembut  dan gebu je,,,

tak lupa juga rojak buah, pun terbaik jugak,kacang yg ditabur tu sedap bangat...

saya pergi brsama keluarga mertua(kelihatan saya agak sopan dan tertib disitu hu..hu..)

balik kami naik feri pulak

tu dia...dah masuk mulut feri

duk diam2 lam feri na...

cuak jugak bila nmpak feri depn tu mcm nak brtmbung je ...

mula la sesi berangan ....

wpun dah slalu naik kapal ,en.suami nmpak lagi teruja dari saya ....

anak2 lagi la TERUJAAAA

eee...kapal...(wpun dah slalu tgk kapal kat Lumut...lagi nak jakun)

feri hmpir sampai ke jeti 

best..best..akhirnya dpt juga anak2 naik feri Pulau Pinang
Selesailah perjalanan kami pada hari itu.Sangat letih sbb tak plan pun nak ke Penang,main terjah je.Sampai rumah rasa lega sgt dapat merehatkan badan.Rumahku ,Syurgaku...

3 comments:

  1. Terperasan steaker navy tu pulak, siapa yg navy?? Navy ktne??

    ReplyDelete
  2. knp erk sy tak begitu suka ke penang...hihihi...

    ReplyDelete

Sudi-sudilah mengomen kat sini ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...