Friday, May 10, 2013

Navy and me..

Assalamualaikum,demam PRU 13 masih ada lagi nampaknya.Bagi aku pulak demam exam la pulak lepas nih. Assignment pun dah selamat di submit, so aku curi sikit masa gian nak tulis blog. Hari ni aku nak cerita sikit la rutin aku ni sebagai isteri seorang TLDM. Sebelum kawin aku memang tak tau apa pun pasal TLDM yang aku tau tentera darat je la sebab arwah papa aku dulu tentera darat.Bila kawin dengan en.suami barula aku terdedah sikit dengan apa itu TLDM. Sebagai isteri seorang navy, kesabaran yang tinggi harus ada..ye...lah dah 11 tahun aku belajar untuk bersabar dan berdikari.Maklumlah asyik kena tinggal je kan kalau ada operasi atau duti.Tapi yang tak bestnya bila en. suami belayar aku ditinggalkan...huaaaa....(huh ngengada)tapi belayar pun bukannya lama pun,paling lama 3 bulan je..tapi dalam 3 bulan tu, bersilat jugaklah aku urus semua benda sorang-sorang.Tapi takpe itu semua cabaran untuk aku dan pengalaman yang sangat berharga.

Kalau en. suami belayar aku la jadi driver tukang hantar, ambik en.suami kat kapal.Yang bestnya dapat la aku tengok macam-macam kapal perang yang ada kat jeti pengkalan tu.Bukan senang nak tengok kapal-kapal tu dari dekat, setiap kali aku dapat masuk kat jeti memang wow...besonya kapal..kejakunan aku sangat menyerlah..en.suami relax je keluar dari perut kapal.Aku memang teringin nak naik kapal tp kapal tldm ni bknnya blh sesuka ati je nak naik.Makanya aku hanya mampu tengok je.tapi yang paling best kalau en.suami belayar contohnya macam ke Langkawi, Sabah, Sarawak ataupun ke luar negara, mestilah aku akan meng`oder' cenderamata sebagai kenangan.(kalau dah main oder tu bukan nya cenderamata hoii).
tengok dari jauh nampak kecik je..pegi dekat-dekat,peel  jakun tiba-tiba datang
e.suami membawa cenderamata yang aku order hi..hi..
biasanya kapal en.suami parking kat jeti pengkalan

kadang-kadang kapal en.suami parking kat dockyard....yang tu kapal tu, bukannya  bangunan 
Haa...layan tak gambo kat atas tu? Itu la yang boleh aku cerita.Banyak lagi nak cerita tapi bantal dah memanggil-manggil aku nih...Jumpa lagi.

4 comments:

  1. assalamualaikum mimi..wah bestnya nanti boleh la kirim frigemagnet untuk makcik juga yer..

    ReplyDelete
  2. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  3. Hello!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Sudi-sudilah mengomen kat sini ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...