Friday, April 12, 2013

Padanya Ada Hikmah

Assalamualaikum,
Apa khabar semua.Macam biasa, ayat pembuka kata dah lama tak berblog.."Lamanya, tak update blog".awal-awal tahun memang semuanya tak dan.Nak tulis blog pun tak sempat.Ni pun ada sikit masa yang terluang.Bila dah sibuk(amboi ,kalah PM) macam-macam perkara akan dirungutkan.Dan memang sifat semulajadi aku suka sangat merungut walaupun dalam hati je(memang tak bersyukur beno aku ni kan). Dah banyak kali insaf kononnya tak nak merungut lagi,tapi asyik la aku ni digoda oleh syaitonnirrojim dan terpedaya lagi.Merungut lagi.Huiissyyy.Jadi sesekali aku ni muhasabah diri jugak la.Maklumlah dah meningkat usia ni,banyak benda yang membuatkan aku pandang ke belakang semula.Menilai diri.Pandang je ..tak lah sampai nak kembali macam dulu-dulu.Kebetulan dapat baucer buku 1M aku adalah beli sebuah buku ni.


dah lama rasanya tak beli buku .Kalau novel pun,aku baca bahagian muka surat akhir je,sebab dengan membaca ending pun aku dah tahu macam mana ceritanya.Wah hebat kan!
yang buat aku tertarik beli buku ni, tentulah disebabkan wajah yang ada di kulit buku tu,Prof. Dr. Muhaya dan kata-kata di kulit buku tu, 'Untuk manusia, Tuhan tidak pernah memberi kisah yang sia-sia'.Jadi kawan-kawan jom baca buku ni. Pengisiannya menarik sangat dan banyak perkara boleh di buat pedoman dalam hidup kita nih.Yela asyik layan ombak rindu, Adam dan hawa yang tebal bukunya  je kan sesekali tuko la pulak.Okla, jumpa lagi.


2 comments:

Sudi-sudilah mengomen kat sini ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...