Potato spring...
Jgn lupa klik nuffnang sblh kanan tu ye.. ye...mekasih....Salam semua....
Ingat tak pasal entri kentang spring ni dulu....haaa...pada suatu hari aku telah pun mencubanya.....
sila tgk gambo ye......
2 jenis kntang yg berbeza rasa dan tekstur kulitnya |
Mula -mula aku test potong kentang gelap tu ...tgk la hasilnya kat bawah...rupanya nak potong tu kena potong pelan-pelan penuh keseniaan...kalau tak sabar ...haa...ni la hasilnya....
percubaan pertama yg tak berapa nak jadi.. |
tadaaa..... |
DIINGATKAN YE....kulit kentang tu mesti di basuh dgn bersih sebersihnya...
Dah siap potong....terjunkan la kentang tu dlm periuk yg berisi minyak yg agak banyak..dlm kuali susah skit la...
Kalau kat pasar mlm tu diorang salut kentang tu dgn tepung , tak tau la tepung apa...tapi aku tak bubuh pun...dah potong terus goreng...
Waaa.. wat potato spring sendiri! bestnye.. tak susah ke nak potong tu yang?
ReplyDeletesenang je
ReplyDelete